Bygga & Bo

Årets företagare flyttar in i Henrikssons lokaler

Ulricehamn Artikeln publicerades
Dick Jagdell, Charlotte Karlsson, Eva Jagdell och Annika Lööf 10 bilder
Foto:Pernilla Rudenwall
Dick Jagdell, Charlotte Karlsson, Eva Jagdell och Annika Lööf

Kring påsk flyttar Dmj bygg till nya lokaler på industriområdet vid Hester. Rymliga kontor, en vägg av läder och ett hemligt rum är några av resultaten efter renoveringen.

När Henrikssons blomstergrossist gick i konkurs lades företagets fastighet ut till försäljning. Dmj bygg letade nya lokaler och slog till på fastigheten som renoverats ett par månader nu.

– Det är egentligen som klippt och skuret för oss. Vi hyr externa lager på Roséns trikå nu, så det blir ett lyft att ha allt samlat, säger ägaren Dick Jagdell och berättar att de först tittade efter lokaler centralt i Ulricehamn.

Trä, betong och stål är de genomgående materialen. Men en lädervägg går också att hitta.

– Vi ville att det skulle synas att vi är ett byggföretag, säger Annika Lööf, ansvarig för tillval och inredning vid dmj bygg.

– Vi satsar på en trivsam miljö. Här ska personalen trivas och må gott, säger Dick Jagdell.

Till vänster om entrén ligger en lång rad med kontor utmed en korridor. Rummen är rymliga och går att dela av om företaget växter. Till höger finns lunchrum, konferensrum och ett lite hemligt rum. Det hemliga rummet är Dick Jagdell mycket nöjd med. Som Chelsea-fan och före detta biljardspelare på sm-nivå är inredningen självklar. Rutiga tapeter, hög bröstpanel, heltäckningsmatta. Och så biljardbord, en soffgrupp i brittisk stil och en stor platt-tv att visa fotbollsmatcher på.

– Blir man trött på jobbet går man in hit, säger Dick Jagdell.

Är du inte rädd att de anställda börjar spendera mer tid här än på sina kontor?

– Google är också en lekplats, svarar Dick Jagdell med ett leende.

Till hjälp har byggföretaget anlitat det lokala inredningsföretaget Oddbirds. Men en rad andra lokala underentreprenörer har hjälpt till med renoveringen.

– Vi kan knappt tro att det är sant. Nu blir vi mer samlade, det blir ljuvligt, säger Eva Jagdell, ekonomi- och administrationsansvarig på företaget. Hon är mycket nöjd med utformningen och utsmyckningen av de nya lokalrena.

Inflytt sker kring påsk.