Sjuhärads Affärer

Ägarskifte och satsning i Boråsföretag

Borås
Andreas Carlsson blir ny delägare i Ösöner plast, där vd Niklas Österberg är den andra delägaren, som grundades av Niklas farfar 1966.
Foto:

De har gjort taken till Briotågstationerna, kortställ till SF Bio och displaymaterial till Ica. Nu får familjeföretaget Ösöner plast ny delägare och ny styrelse.

– Vi ska satsa, säger nya delägaren Andreas Carlsson.

Artikeln publicerades 20 maj 2017.

På Bergsäter, vägg i vägg med Radio Sjuhärad, ligger Ösöner plast som firade 50 år i fjol. Just nu händer mer än på länge i företaget, som tillverkar förpackningar och exponeringslösningar i plast åt små och stor kunder i Sverige, Finland, Norge och rentav USA.

Efter 46 år i företaget gick Lars-Gunnar Karlander i pension och sålde sin andel till sälj- och marknadsansvarige Andreas Carlsson. Företagsnamnet Ösöner syftar på Österbergs söner, och familjen är i hög grad med i företaget med vd Niklas Österberg som delägare.

– Med Andreas som ny delägare och med en ny styrelse kommer vi att utveckla företaget. Både jag och Andreas är säljare och arbetar mycket mot kund, säger Niklas Österberg.

– Vi kommer bland annat anställa en säljare i Stockholm för att ha högre närvaro hos våra befintliga kunder i det området, men givetvis också bearbeta nya, säger Andreas Carlsson.

Fram till nu har Berndt Österberg, Niklas pappa samt tidigare vd och delägare, suttit i styrelsen. Men han träder nu ur styrelsen och sonen Fredrik Österberg blir ny ledamot tillsammans med Andreas Carlsson. Styrelseordförande är fortsatt Claes Hagberg.

Fakta

Ösöner plast

Gör: Skräddarsyr och tillverkar förpackningar och exponeringslösningar till kunder. Huvudområden är förpackningar och displaymaterial.

Var: På Bergsäter.

Anställda: 10 personer.

Visa mer...