Svenljunga & Tranemo

De är nya ägare till Texrep i Överlida

överlida ,
Magnus Wahlgren och Christer Andersson känner sig hemma i sitt nya företag. De är väl bekanta både med verksamheten och med personalen på Texrep sedan tidigare.
Foto:
Foto:

Texrep i Överlida har nya ägare. Christer Andersson och Magnus Wahlgren tog över verksamheten 16 maj och båda har ett förflutet i företaget sedan tidigare.

Artikeln publicerades 28 juni 2017.

Textilbandsföretaget är starkt förknippat med Bertil Johansson som avled i januari. När Christer Andersson och Magnus Wahlgren nu tar över är det med god kännedom om företagets historia men med fokus på framtiden.

– Texrep har en given plats på marknaden och vår uppgift blir att lägga en grund för nästa generation, säger Christer Andersson.

Han jobbade som säljare i företaget i slutet av 1990-talet. Därefter drev han eget i samma bransch innan han kom tillbaka som konsult 2012.

Magnus Wahlgren är mer eller mindre född in i textilbandsbranschen. Hans föräldrar drev ett företag i Överlida som senare köptes av Texrep.

Magnus Wahlgren har varit vice vd på Texrep en period.

2014 slutade båda på Texrep för att starta sitt första gemensamma företag, Watex. Företaget har ingen egen produktion utan handlar med vävda tekniska produkter.

– Vi hade egentligen inga planer på att köpa Texrep men så blev vi kontaktade. Det fanns en önskan om att vi skulle ta över, säger Christer Andersson.

De nya ägarna har god kunskap både om Texrep och om branschen.

– Den kunskapen har gjort att det blir smidigt för oss att ta över verksamheten. Här finns också väldigt kunnig personal, säger Christer Andersson.

De nya ägarna beskriver sig som ett bra team som kompletterar varandra. Christer Andersson är mest inriktad på försäljning och Magnus Wahlgren på produktion.

För Bertil Johansson var det viktigt att produktionen skulle vara kvar i Överlida. Christer Andersson och Magnus Wahlgren har inga andra planer.

Däremot ser de att det finns behov av effektiviseringar.

– Vi behöver utveckla nya produkter och hitta nya marknader, säger Magnus Wahlgren.

Han har jobbat en del med utveckling av smarta textilier. Något som han tror kan vara en del av framtiden för ett företag som Texrep.

Redan i dag tillverkar de en del tekniska produkter.

– Vi har kunder som inte har textil anknytning alls. Textil kan vara ett miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ till andra material, säger han.

fakta

Texrep

Texrep startade 1948 och 1983 köpte Bertil Johansson företaget.

Företaget tillverkar textilband till bland annat bilindustrin, medicinsk industri, väskor, sportartiklar och snus. Totalt tillverkas omkring 3000 unika band.

Produktionen sker i Överlida och Sjuntorp. I Överlida finns produktionen på fyra olika platser.

Texrep har totalt 45 anställda, varav drygt 30 jobbar i Överlida.

Visa mer...