Ulricehamn

Han ska tävla i pizza-SM

Ulricehamn Artikeln publicerades
Bessim Plavci tävlar i pizza-SM 2 bilder
Foto:Ida Lindhagen
Bessim Plavci tävlar i pizza-SM

Han har inte bakat pizza på två år. Nästa vecka kan Bessim Plavci ändå bli landets bästa pizzabagare.

Till vardags driver han lunchrestaurangen på Skottek, en restaurang som inte har pizza på menyn. Faktum är att Bessim Plavci inte har bakat pizza på två år.

– Men pizzan har alltid funnits med, säger han och berättar att han både drivit pizzeria tillsammans med sin bror och haft pizza på menyn på andra restauranger han drivit.

Nästa lördag tävlar han på Svenska mässan i Göteborg. Då ska de tävlande ha med sig deg och tillbehör. Sedan får de 15 minuter på sig att baka sin pizza.

– Jag skulle bli otroligt glad om jag vann. Och själförtroendet för pizzabakningen skulle bli enormt stort, säger han och lovar att han kommer att gå in för att vinna.

Vinner han får han åka till Italien och representera Sverige i Pizza-VM. Vid en vinst kan också ulricehamnarna räkna med pizzor på Bessim Plavcis meny.

Han har haft mycket att göra med öppningen av sin restaurang i Ulricehamn och inte haft tid att förbereda sig så mycket för tävlingen.

– Men jag känner mig trygg med deg och ingredienser, säger han och berättar att han inte kommer att satsa på klassisk pizzatopping.

En bra pizza är enligt Bessim Plavci enkel och smakrik.

– Tre ingredienser räcker gott och väl.

Vad är det konstigaste vi lägger på pizzan?

– Banan och curry, svarar han blixtsnabbt. Och jordnötter.

Fakta

Bessim Plavci

Gör: driver lunchrestaurang på Skottek.

Bor: Ulricehamn, uppvuxen på Tjörn.

Familj: Sambon Sara och sonen Fabian.

Intressen. Köket. Att komponera menyer.

Lagar helst: Lasagne

Visa mer...